Maak een Google Account

Met dit account kunt u straks inloggen op alle oplossingen van Google.

Signup

Ga naar myaccount.google.com/ en maak een Google account aan. Het is aan te raden om 1 Google Account aan te maken speciaal voor uw organisatie. Dit google account gaan we gebruiken voor alle google services, zoals: Search Console, Adwords, Youtube Kanaal, My Business, Tagmanager, Analytics, Google+, etc. Om de continuïteit van het account te bevorderen raden we aan om geen bestaand privé gmail account van een medewerker te gaan gebruiken. Gebruik bij voorkeur een nieuw gmail adres als inlognaam, in plaats van een emailadres. Om verwarring te voorkomen raden wij bovendien aan om 1 account voor alle google services te gebruiken, in plaats van meerdere accounts.

Accountherstel

Ga vervolgens naar myaccount.google.com/security en controleer of onder "Opties voor accountherstel" het "Secundair emailadres" en "Telefoonnummer voor herstel" uw eigen e-mail en 06-nummer is. Zo niet, pas het dan a.u.b. aan met uw eigen gegevens. Voor een maximale veiligheid, raden wij aan uw wachtwoord zo nu en dan aan te passen.

opties voor accountherstel

Waarschuwingsmails

Waarschuwingen over uw website of advertentie campagnes zullen worden gestuurd naar het Gmail adres dat u heeft aangemaakt voor dit Google account. Om ervoor te zorgen dat u die waarschuwingen direct ziet zonder in te loggen in uw gmail account, raden wij aan om ervoor te zorgen dat mail aan deze gmailbox wordt doorgestuurd aan een e-mailadres dat u dagelijks leest. Klik daarvoor in Gmail op het tandwieltje en kies settings. Op het tabblad forwarding en POP/IMAP kunt u instellen hoe uw email doorgestuurd moet worden. Ontvangt u een waarschuwingsmailtje, neem dan direct contact op met ons, zodat we het probleem op kunnen lossen.


Checklist Google Account

  1. Heeft u en ook [email protected] toegang gegeven tot een Google account dat speciaal is aangemaakt voor alle Googlediensten die aan uw website worden gekoppeld?
  2. Kunt u met uw eigen Telefoonnummer voor herstel, uw wachtwoord resetten in geval van nood?
  3. Heeft u een emailforwarder ingesteld, zodat u waarschuwingen uit Google Search Console e.d. ontvangt op een email adres dat regelmatig leest? 

Uw input

Laat het ons even weten als het bovenstaande is gelukt of dat uw wilt dat wij het voor u in orde maken. Als u onze hulp nodig heeft dan kunnen we het beste even een belafspraak maken. Gebruikt u daarvoor bij voorkeur onze reatime agenda. Eventueel kunnen wij daarbij op afstand op uw scherm meekijken en de muis over uw scherm bewegen. Gaat u hiervoor naar studiomonelli.com/help Wilt u liever persoonlijk afspreken bij u op kantoor? Dan maken we natuurlijk graag een afspraak.
Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijk en persoonlijker te maken zetten we cookies en daarmee vergelijkbare technieken in.
Meer informatie Ok