Zoekwoordenonderzoek

Het bepalen van de zoekwoorden of zoekwoordgroepen is een van de eerste stappen in uw online marketing programma. Dat is ook iets dat wij alleen maar kunnen doen in samenwerking met u. U kent namelijk uw klanten het beste. U kunt waarschijnlijk zelf het beste bedenken wat uw doelgroep zou Googlelen om u te vinden. Beschrijf dus wie uw doelgroep is en uit welke segmenten die doelgroep bestaat.

Focus

Het is niet mogelijk om 1 pagina te optimaliseren voor meerdere verschillende zoekwoorden. Elke pagina optimaliseert u voor 1 groepje zoekwoorden en alternatieven. Ook is het lastig om in 1 keer alle pagina's te gaan optimaliseren. Het beste kiest u eerst een aantal belangrijke URL's uit en stelt daarvoor de zoekwoorden vast. Start bijvoorbeeld met de 5 belangrijkste producten of diensten, kies de URL's die daarbij horen en start daarmee. Later komen dan de minder belangrijke pagina's.

Google Zoekwoordplanner en Google Trends

Met Google Zoekwoordplanner in Google Ads vergelijken we welke zoekopdrachten het meest gebruikt worden en gaan we op zoek naar goede alternatieven voor de bestaande ideeën over zoekwoorden. Ook kunnen met Google trends zoektermen met elkaar vergelijken om te bepalen welke alternatieven meer volume in bezoekers genereren. We moeten hierbij goed rekening houden met de "taal" die uw doelgroep spreekt en wat door hen als zoektermen gebruikt zou kunnen worden.

Samen maken we per product of dienst een lijstje met zoekwoorden en hun zoekvolume. De zoekwoorden met het hoogste zoekvolume komen bovenaan.

Product of dienst 1 URL  
Zoekwoorden en alternatieven Maandelijkse zoekopdrachten
   
   
   
   

Long tail of short tail zoekwoorden?

We moeten zoekwoorden kiezen om op te focussen die veel website bezoekers en vooral veel conversies genereren. Ook moeten we soms zoektermen of zoekwoordgroepen meenemen die wellicht minder vaak gebruikt worden (lager zoekvolume), maar die wel zeer relevant zijn voor uw specialisatie en die u juist veel omzet kunnen leveren (dit zijn long tail zoekwoorden). De voordelen van long tail zoekwoorden en meer specifieke zoekwoord groepen, ten opzichte van een enkele, meer algemeen zoekwoord, zijn: dat de kosten per klik lager zijn, het meer realistisch is om hoog te ranken met long tail zoekwoorden in Google en de hoge relevantie voor uw business.

Checklist Zoekwoordenonderzoek

  1. Heeft u naast de homepage een aantal belangrijke pagina's geselecteerd die u wilt gaan optimaliseren?
  2. Heeft u per pagina of product met Google Zoekwoordplanner en Google Trends bekeken, welke zoekwoorden het meeste volume kunnen genereren en welke alternatieven er zijn?
  3. Heeft u overwogen om long tail zoekwoorden te formuleren om uw kansen op goede vindbaarheid te verhogen?
  4. Heeft u voor de pagina's die u wilt gaan optimaliseren een rijtje zoekwoorden in volgorde van zoekvolume?

Stuur ons uw input

U kunt uw input aan ons sturen door voor dit onderdeel onze template voor uw eigen Digital Marketingplan in te vullen en aan ons terug te sturen per e-mail. Uw Digital Marketingplan kunt u vinden in uw Account

Heeft u nog geen account?

Neemt u dan uw eerste 10 Urenkaart af met 14 dagen "Niet goed geld terug" garantie. Daarmee kunt u gebruikmaken van onze begeleiding op afstand en de in-company trainingen, waarmee we samen sneller tot een beter resultaat kunnen komen. Ga om opdracht te geven naar Start

Probeer het eerst uit

U kunt ook alleen onze Digital Marketingplan Template downloaden en u krijgt daarbij ook 1 uur begeleiding op afstand, zodat u met een ervaren digital marketing expert kunt sparren over uw online marketing strategie. Uw volledige bijdrage beleggen wij in Oikocredit. U steunt dus ondernemers met precies dezelfde dromen, maar die door armoede die droom niet waar kunnen maken.

Deze stap afronden?

Digital Marketingplan Als wij uw input hebben ontvangen dan zullen wij direct de bijbehorende actie nemen, zoals uw website verbeteren, onze feedback geven.

Hulp nodig?

Als u er zelf niet helemaal uitkomt of de tijd er niet voor kunt vinden en dus onze hulp wilt inschakelen, laat het ons weten via Contact

Door naar de volgende stap!

Weer een stapje afgerond? Wacht niet te lang en ga zo snel mogelijk door met de volgende stap om uw ambities te realiseren.

Meer weten?

Laten we een keer afspreken om alle mogelijkheden door te nemen.

Maak daarvoor een afspraak via Contact

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijk en persoonlijker te maken zetten we cookies en daarmee vergelijkbare technieken in.
Meer informatie Ok