Artikelbeheer Wordpress

Wordpress is een Open Source Content Management Systeem. Alle Wordpress websites hebben een voorkant / frontend en alleen voor de beheerder(-s) een achterkant / backend. Die achterkant is te bereiken door /wp-admin achter uw domeinnaam te typen in de URL balk van uw internetbrowser. Alleen beheerders kunnen inloggen in de backend met inlognaam (emailadres) en wachtwoord.

backend

Template

Een van de grote voordelen van een CMS zoals Wordpress is dat de algemene layout van alle webpagina’s en ook de stijl zoals lettertype, kleur, grootte, uitlijning van alle tekst, kopjes, links, opsommingen op de website, centraal geregeld kunnen worden in de template. Hiermee kan een website voorzien worden van een standaard lay-out en stijl die op alle pagina’s en op alle teksten wordt toegepast. Als u daarin dus iets wilt wijzigen, dan kan de bouwer dat dus in 1 keer heel snel wijzigen in plaats van alle pagina’s afzonderlijk te moeten wijzigen. De voordelen daarvan zijn natuurlijk een enorme tijdbesparing, dat de broncode “schoon” blijft en bovendien wordt voorkomen dat bepaalde delen over het hoofd worden gezien en dus een andere layout of stijl krijgen.

Posts wijzigen

  1. In Wordpress heten webpagina’s posts. U kunt deze beheren in de achterkant/backend in het menu Posts.
  2. Klik op de post dat u wilt wijzigen en u komt op de onderstaande pagina.
  3. Ik heb een tekstverwerker geïnstalleerd, zodat u de tekst kunt aanpassen in het tekstvak van de editor, zonder na te denken over de HTML code. U kunt tekst vet of schuin gedrukt maken, links invoeren of een "Lees verder..." knop invoeren.
  4. Nadat u de wijzigingen heeft gedaan, klikt u op Update.
  5. Linksboven onder de naam van uw website kunt u klikken op visit site. Als u daarop klikt ziet u snel de voorkant van uw website zodat u kunt controleren of de wijzigingen zijn gelukt.
  6. Dat is alles!

artikelbeheer

Afbeeldingen invoeren

Om een afbeelding of video in te voeren klikt u op Add media. Als uw afbeelding al op uw server staat dan selecteert u het in de lijst en klikt op de knop "insert".

Als de afbeelding nog niet op de server staat dan moeten we het eerst uploaden. Maar voordat we dat doen moeten we de afbeelding eerst op het juiste formaat maken en de juiste resolutie geven. Vraagt u dat gerust aan Studio Monelli als u niet weet hoe dat te doen. Daarna kunt u de afbeelding uploaden via Add media - Upload files :

Kopiëren en plakken

Als u tekst uit een Microsoft Wordt document kopiëert en plakt in de tekstverwerker van uw website dan plakt u een hoop vuile code mee. Daarom raden wij aan om de tekst eerst in een heel simpel tekstverwerkingsprogramma, zoals kladblok te plakken en vanuit daar in de tekstverwerker van uw website.

Stuur ons uw input

Om u uitleg te geven over het website beheer kunt een sessie inplannen van een uur in onze realtime agenda of per email. Het kan daarbij handig zijn als u ons toegang geeft om uw scherm over te nemen.
  1. Installeer TeamViewer
  2. Sluit onnodige privé documenten
  3. Geef ons de codes van Teamviewer
  4. Geef ons toegang om uw scherm over te nemen.
Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijk en persoonlijker te maken zetten we cookies en daarmee vergelijkbare technieken in.
Meer informatie Ok