Cache wissen

Het opslaan van websites om deze de volgende keer sneller weer te kunnen geven, zonder dat het nodig is om de website opnieuw te downloaden, heet caching. Caching maakt uw website dus veel sneller en dus gebruiksvriendelijker. Ook heeft caching een gunstig effect op de vindbaarheid in Google. Ook al is caching voor de websitebezoekers een verbetering, voor websitebeheerders leidt caching soms grote frustraties. Het probleem van caching is namelijk dat wijzigingen soms niet direct zichtbaar worden op de voorkant van uw website waardoor je wijzigingen dus niet kan testen. Toch raad ik aan om alle caching mogelijkheden geactiveerd te laten, want snelheid is erg belangrijk.

Caching vindt plaats op verschillende plekken. Mocht je wijzigingen niet zien aan de voorkant van de website, dan moet je al die verschillende caches legen. Dit heet ook wel "flushen".

Cache wissen in het CMS van Joomla

Ga in de Joomla backend naar: Systeem - Wis cache en klik op de knop "Delete all".

Het legen van de cache in Joomla

Incognito venster

Soms is de oplossing simpel. U opent gewoon in uw browser een "incognito" venster of selecteert "private browsing". Dit verschilt per browser en dus kunt u even op google zoeken wat voor u van toepassing is.

Browsercache wissen

Hoe u de browsergeschiedenis kunt wissen is afhankelijk van de browser en het apparaat dat u gebruikt. Zoek dus even op Google hoe u dat voor uw browser moet doen. Met Google Chrome (aanbevolen browser) gaat dat op een laptop of PC met Windows als volgt:

  1. Klik rechtsboven op Meer
  2. Klik op Meer hulpprogramma's
  3. Browsegegevens wissen.
  4. Selecteer Onbeperkt.
  5. Klik op de selectievakjes naast 'Cookies en andere sitegegevens' en 'Gecachte afbeeldingen en bestanden'.
  6. Klik op Gegevens wissen.
Voor meer informatie gebruikt u onderstaande links.

Cache wissen van de Siteground Super cacher

Mocht dit nog niet voldoende zijn, dan moet u even inloggen in uw Siteground account en gaan naar tabblad Accounts - rode knop cPanel - klikken op het icoontje Supercacher en klik op de knoppen Masterflush of Flush Cache op de verschillende tabbladen (Level 1 t/m 3 of Google Page speed afhankelijk welke voor u is geactiveerd).

Cache wissen van Siteground Cloudflare

Om deze cache te wissen moet u even inloggen in uw Siteground account en gaan naar tabblad Accounts - rode knop cPanel - klikken op het icoontje Cloudflare - klik op de knop manage achter de betreffende domein - klik op het tabblad settings - Klik op Purge. Bovendien kunt u gelijk de Development mode activeren, waarmee u deze cache voor enkele uren uitschakelt.

 

sh404SEF

In sommige Joomla websites is sh404SEF geïnstalleerd. Dit is eigenlijk geen echte cache, maar het geeft wel problemen met URL's die vergelijkbaar zijn met cache problemen. Wijzigingen van URL's worden soms niet zichtbaar op de voorkant of geven een foutmelding. Alleen als u hier last van heeft flushed u de URL. Doe dit niet als het alleen gaat om wijzigingen van opmaak in CSS, teksten in HTML of plaatjes. U gaat u naar components - sh404SEF - Klik op SEF URLs in de linkerkolom - klik op Purge.

Router cache wissen

Zelden is het nodig om uw router te resetten, maar ook dat kan nodig zijn. Hoe dat moet hangt weer af van uw router. Kijkt u dus even op Google hoe u uw router kan resetten. 

Cache problemen omzeilen met een Proxy website

Als u alle caches wilt omzeilen en dus wilt zien hoe uw website er nu uitziet voor nieuwe bezoekers, dan kunt u om te testen uw website bezoeken via www.proxysite.com door de URL daar in te geven. Mocht u op deze site de wijzigingen nog steeds niet zien, maak dan een screenshot en stuur die aan uw developer, zodat hij het kan onderzoeken. 

Uw input

Om het bovenstaande met u te bespreken kunt u het beste even een uurtje inplannen door een belafspraak met ons te maken. Gebruikt u daarvoor bij voorkeur onze reatime agenda. Eventueel kunnen we op afstand op uw scherm meekijken en met de muis op het scherm dingen aanwijzen. Gaat u hiervoor naar studiomonelli.com/help

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijk en persoonlijker te maken zetten we cookies en daarmee vergelijkbare technieken in.
Meer informatie Ok