Go-live!

Als u al een website met domeinnaam had, bij een andere hostingprovider, dan moeten we voor de "Go-Live" beslissen of we ook de domeinnaam en de e-mail naar Siteground verhuizen.

Domeinverhuizing?

  1. Optie 1 is dat u de domeinnaam(en) naar Siteground verhuist. Daarvoor moet u zelf (want ons zullen ze het niet geven) een verhuiscode opvragen aan uw oude provider voor de domein(-en) die u wilt verhuizen. De verhuizing kan tot maximaal 14 dagen duren, maar meestal duurt het slechts een paar dagen. U zult soms een aantal verificatie e-mails ontvangen die u moet bevestigen voor akkoord. Houd uw mailbox en ook spamfolder in de gaten.
  2. Optie 2 is dat u het oude hostingpakket behoudt en dat wij de URL middels een A record doorverwijzen naar de nieuwe server van Siteground. Dit is vrij makkelijk. U kunt zo profiteren van de snellere en veiligere server, betere helpdesk, betere serverinstellingen, zodat het website onderhoud makkelijker zal gaan. Het nadeel is dat er dan dubbele hostingkosten ontstaan: u krijgt een rekening van uw oude hostingprovider en van Siteground, terwijl dat niet nodig is. Toch kiezen sommige klanten hiervoor omdat ze geen afscheid willen nemen van hun hostingprovider, omdat ze bijvoorbeeld de e-mail niet over willen zetten naar een andere provider.

Go-Live

Nu is het moment aangebroken dat de website live kan gaan en in gebruik kan worden genomen. Dit doen we door middel van een DNS wijziging. Kiest u altijd het juiste moment uit om de website live te laten zetten. Het is belangrijk dat dit een goed geplande actie is, want er komt misschien meer bij kijken dan u dacht. Houdt u rekening met de volgende zaken.

  • Als u een campagne lanceert om de nieuwe website te promoten, zorg dan voor een aantal weken tijd tussen de Go-live en die campagne. Dat geeft meer rust.
  • Bij een DNS wijziging kan uw website en e-mail enkele dagen onstabiel worden. Elke wijziging van dns gegevens gaat gepaard met downtime perioden gedurende enkele dagen. Meestal merken we er weinig van, maar we waarschuwen liever dat het mogelijk is dat het wat storing en ongemak oplevert. Plan de overstap dus niet in hele drukke perioden.
  • Houd er rekening mee dat waarschijnlijk e-mailinstellingen aangepast moeten worden in al uw apparaten en bij al uw medewerkers. Het juiste moment om de e-mailinstellingen aan te passen is als u op deze website mxtoolbox.com ziet dat de nieuwe hostingprovider Siteground is geworden. Dan pas zult u ook merken dat uw email niet meer verstuurd/ontvangen wordt. Dan pas moet u uw emailprogramma of App opnieuw configureren. E-mail in uw oude webmailbox moet als u dat wilt, overgezet worden, want die komt niet vanzelf in de nieuwe webmailbox van Siteground. 
  • Houd er  rekening mee dat wij, de hostingproviders, systeembeheerders, uw medewerkers, e.d. beschikbaar zijn.

Checklist go-live

  1. Wilt u de domeinnaam(en) naar Siteground verhuizen, optie 1? Of kiest u voor optie 2?
  2. Vanaf welke datum kan de DNS omgezet worden?
  3. Wanneer moet de website uiterlijk online staan?
Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijk en persoonlijker te maken zetten we cookies en daarmee vergelijkbare technieken in.
Meer informatie Ok